ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Από την 1η Ιανουαρίου 2021, οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου (εκτός της Βόρειας Ιρλανδίας) δικαιούνται να πραγματοποιούν Tax Free αγορές στη χώρα σας. Voir plus

Συχνές ερωτήσεις


Η ενότητα Συχνές ερωτήσεις της Global Blue περιέχει απαντήσεις για τα περισσότερα ερωτήματά σας σχετικά με την εταιρεία και τις υπηρεσίες μας.

Tax Free Shopping

Οι λύσεις Tax Free Shopping της Global Blue εξασφαλίζουν ότι ένας έμπορος θεωρείται μια ελκυστική και αξιόπιστη λύση από τους διεθνείς καταναλωτές. Το φημισμένο σήμα μας «Tax Free» αναγνωρίζεται από τους διεθνείς ταξιδιώτες ως ένα αξιόπιστο σύμβολο για αφορολόγητες αγορές. Το 2013 δημιουργήσαμε ένα νέο ρεκόρ με περισσότερες από 26 εκατομμύρια συναλλαγές.

Η υπηρεσία Tax Free Shopping της Global Blue συμμορφώνεται με όλες τις φορολογικές και νομικές απαιτήσεις και προσφέρει στους εμπόρους μια απλή διαχειριστική διαδικασία. Η ανάπτυξή μας βασίστηκε στην απλοποίηση των αφορολόγητων αγορών «Tax Free Shopping» για τους ταξιδιώτες και στη δημιουργία ισχυρών συνεργασιών με τους εμπόρους, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τους καταναλωτές, να τους εξυπηρετούν πιο εύκολα και να αυξάνουν τα έσοδά τους. Επίσης, οι υπηρεσίες «Marketing Services» και η τεχνολογία συναλλαγών έχουν σχεδιαστεί για να καθοδηγούν τους διεθνείς πελάτες στη δική σας πόρτα.

Σε ορισμένες χώρες, οι αρχές εργάζονται για την τόνωση του λιανικού εμπορίου, προσφέροντας επιστροφές φόρων ΦΠΑ σε διεθνείς καταναλωτές που αγοράζουν προϊόντα κατά την παραμονή τους και κατόπιν εξάγουν τα προϊόντα στις προσωπικές αποσκευές τους. Χρησιμοποιώντας αυτή την υπηρεσία, οι διεθνείς καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα από τις αγορές τους.

Οι διεθνείς ταξιδιώτες έχουν δικαίωμα επιστροφής φόρου για αγορές, όταν εξάγουν τα προϊόντα από τη χώρα που επισκέπτονται. Για να έχει ένας ταξιδιώτης δικαίωμα επιστροφής φόρου εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), πρέπει να διαμένει εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Global Blue προσφέρει επιστροφές φόρων ΦΠΑ από αγορές στην Αργεντινή, Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Κύπρο, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Λετονία, Λίβανο, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μαρόκο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σιγκαπούρη, Σλοβενία, Σλοβακία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ουρουγουάη.

Η μόνη αλλαγή είναι ότι τώρα θα μπορείτε να προσφέρετε την υπηρεσία Tax Free στους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου και ελπίζουμε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ευκαιρία για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. 
 
Η διαδικασία εξαιρεί τους κατοίκους από τη Βόρεια Ιρλανδία, οπότε παρακαλούμε να ζητάτε τεκμήριο διαμονής στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία πριν εκδώσετε την Tax Free απόδειξη. 
 
Η διαδικασία επιστροφής χρημάτων είναι η ίδια με εκείνη των άλλων αγοραστών: πρέπει να λάβουν την τελωνειακή σφραγίδα όταν εξέρχονται από την ΕΕ και μπορούν να ζητήσουν την επιστροφή σε ένα από τα δικά μας σημεία επιστροφής χρημάτων.

Η Global Blue παρέχει επιστροφές μόνο για προϊόντα που μεταφέρονται και εξάγονται στις ταξιδιωτικές αποσκευές.

Ναι, υπάρχει. Στην Ελλάδα η ελάχιστη δαπάνη είναι EUR 50.

Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Βόρεια Ιρλανδία.

Η απόδειξη λιανικής πώλησης Tax Free ισχύει για 3 μήνες συν το μήνα της αγοράς.

Μια απόδειξη που έχει επικυρωθεί από το Τελωνείο ισχύει για 3 μήνες από την ημερομηνία αγοράς.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν τις επιστροφές τους με τον τρόπο που είναι πιο βολικός γι' αυτούς σε περισσότερα από 250 γραφεία επιστροφών σε όλο τον κόσμο. Τα μετρητά καταβάλλονται αμέσως στο αεροδρόμιο αναχώρησης, κατά τη διέλευση των συνόρων ή στη χώρα προέλευσης (πατρίδα) του ταξιδιώτη.

Οι επιστροφές μέσω πιστωτικής κάρτας απαιτούν 3-5 εργάσιμες ημέρες, ενώ μια αίτηση για επιστροφή που αποστέλλεται ταχυδρομικά σε μας μπορεί να χρειαστεί έως και 3 εβδομάδες.

Αν χρησιμοποιείτε μπλε έντυπα, υπάρχει ένας πίνακας επιστροφής χρημάτων τυπωμένος στο εσωτερικό του φυλλαδίου Απόδειξη λιανικής πώλησης Tax Free (Tax Free form). Αν χρησιμοποιείτε κάποιο τερματικό ή άλλη μηχανογραφική λύση έκδοσης, και δεν έχετε διαθέσιμο τον πίνακα επιστροφής χρημάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Υπολογιστή Επιστροφής για γρήγορο έλεγχο. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορείτε να κάνετε μια φαινομενική αναπαραγωγή της συναλλαγής στο σύστημά σας. Σε αυτή την περίπτωση, φροντίστε να ακυρώσετε τη συναλλαγή μετά τη φαινομενική αναπαραγωγή, διαφορετικά τα συστήματά μας θα καταχωρήσουν μια εκδοθείσα απόδειξη συναλλαγής. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, αν θέλετε να έχετε μια γενική εικόνα, μη διστάσετε να μας καλέσετε και θα σας στείλουμε ένα τυπωμένο πίνακα επιστροφής χρημάτων για να χρησιμοποιήσετε στο ταμείο σας.

Προσφέρουμε μια ποικιλία μηχανογραφικών λύσεων για τη διαχείριση της έκδοσης αποδείξεων με τη βοήθεια συστήματος. Η καλύτερη μηχανογραφική λύση έκδοσης αποδείξεων εξαρτάται σημαντικά από τις ανάγκες σας και τα τεχνικά μέσα που διαθέτετε στο κατάστημά σας. Επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο λογαριασμού σας και θα σας βοηθήσουμε να βρείτε και να εφαρμόσετε την καλύτερη λύση για το κατάστημά σας.

Πηγαίνετε στην «Ανεύρεση Επιστροφής». Εισάγετε τον αριθμό συναλλαγής που είναι τυπωμένος πάνω στην Υπόδειξη λιανικής πώλησης Tax Free  και στο αντίγραφο, και η Ανεύρεση Επιστροφής θα σας δώσει ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση πληρωμής της συναλλαγής. Η Ανεύρεση Επιστροφής δεν καλύπτει επιστροφές που πληρώθηκαν σε μετρητά.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να παρουσιάσετε τις υπηρεσίες Global Blue σε νέα μέλη της ομάδας σας είναι το εργαλείο ηλεκτρονικής εκμάθησης Global Blue Online Academy. Επικοινωνήστε μαζί μας αν δεν έχετε ήδη κωδικό πρόσβασης και θα σας παρέχουμε πρόσβαση στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκμάθησης που είναι διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα. Στο τέλος κάθε μαθήματος, τα νέα μέλη της ομάδας σας μπορούν να λάβουν πιστοποίηση για δικό τους όφελος και για να μπορείτε εσείς να παρακολουθήσετε τη γνώση που έχουν αποκτήσει για τις υπηρεσίες και για τον τρόπο παροχής τους.

Πρώτον, φροντίστε να έχετε ευκρινές σήμα της υπηρεσίας Global Blue Tax Free Shopping στις βιτρίνες του καταστήματός σας και μέσα στο κατάστημα, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η εξοικονόμηση χρημάτων με αγορές Tax Free παρέχει κίνητρα για την πραγματοποίηση αγορών.

Δεύτερον, βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό σας χρησιμοποιεί το επιχείρημα της εξοικονόμησης χρημάτων με αγορές Tax Free στην επιχειρηματολογία πώλησης σε πελάτες. Η εξοικονόμηση του πελάτη δεν έχει κόστος για εσάς.

Και τρίτον, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες μάρκετινγκ που μπορεί να σας προσφέρει η Global Blue για να σας βοηθήσει να αναπτύξετε την επιχείρησή σας με globe shopper. Επικοινωνήστε μαζί μας και οι Υπεύθυνοι Λογαριασμού σας θα σας ενημερώσουν λεπτομερώς.

Ανακαλύψτε περισσότεραΧρήσιμοι σύνδεσμοι και εργαλεία