ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Από την 1η Ιανουαρίου 2021, οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου (εκτός της Βόρειας Ιρλανδίας) δικαιούνται να πραγματοποιούν Tax Free αγορές στη χώρα σας. Voir plus

Tax Free Shopping


Η υπηρεσία Tax Free Shopping είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να πραγματοποιήσετε μια πώληση.

Μετατρέψτε τους επισκέπτες σε καταναλωτές.

Γνωρίζατε ότι...;
`Ερευνα της Global Blue δείχνει ότι το Tax Free Shopping αποτελεί τη No 1 υπηρεσία που αναζητούν οι Κινέζοι ταξιδιώτες όταν πραγματοποιούν αγορές στο εξωτερικό.

Τι είναι το Tax Free Shopping;
Οι κυβερνήσεις εκπίπτουν το  ΦΠΑ για αγαθά που έχουν αγοραστεί από διεθνείς ταξιδιώτες, με απώτερο σκοπό  να τους ενθαρρύνουν  να καταναλώνουν περισσότερο.
Η υπηρεσία Tax Free Shopping (TFS) δίνει τη δυνατότητα στους globe shoppers να ανακτήσουν το ΦΠΑ των αγορών τους, στο τέλος του ταξιδιού τους.
Στην Ελλάδα, οι globe shoppers μπορούν να λάβουν επιστροφή φόρου έως και 17.5% του ποσού αγοράς, γεγονός που είναι ένα δυνατό κίνητρο για να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα στο κατάστημά σας.

Ποιος είναι ο ρόλος της Global Blue;
Η Global Blue αναλαμβάνει τη διαδικασία της επιστροφής του φόρου για εσάς, έτσι  ώστε μοναδικό σας μέλημα να είναι η πώληση και όχι τα διαδικαστικά θέματα.

Πως λειτουργεί αυτό;
Ο globe shopper πληρώνει στο κατάστημα το συνολικό ποσό των προϊόντων του, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Εσείς εκδίδετε στον globe shopper Απόδειξη Λιανικής Πώλησης Tax Free  (χορηγούμενη από την  Global Blue) με τη περιγραφή των προιόντων αγοράς καθώς και το συνολικό ποσό που δαπάνησε.
Η Απόδειξη Λιανικής Πώλησης Tax Free (Tax Free Form) είναι ένα επίσημο έγγραφο και δίνει στον globe shopper τη δυνατότητα να διεκδικήσει το ΦΠΑ της αγοράς του όταν αναχωρεί από τη χώρα.
Κατά την αναχώρησή του, ο globe shopper επιδεικνύει τα προιόντα που έχει αγοράσει, τη συμπληρωμένη Απόδειξη Λιανικής Πώλησης Tax Free καθώς και το διαβατήριο του στον υπάλληλο του τελωνείου, ο οποίος θα σφραγίσει την απόδειξη προκειμένου να επικυρώσει την εξαγωγή των εμπορευμάτων που αγοράστηκαν.
Ο globe shopper μπορεί να εισπράξει τα χρήματά του επισκεπτόμενος ένα σημείο επιστροφής φόρου (Tax Refund) της Global Blue ή στέλνοντας την Απόδειξη Λιανικής Πώλησης (Tax Free Form) στην Global Blue.
Τότε μπορείτε να αφαιρέσετε το ποσό του επιστρεφόμενου ΦΠΑ από την περιοδική  δήλωση απόδοσης ΦΠΑ.