TÄRKEÄÄ
Huomioithan, että 1.1.2021 alkaen Iso-Britanniassa asuvat (ei Pohjois-Irlanti) ovat oikeutettuja tax free -ostoksiin Suomessa. Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset


Global Blue UKK -osiossa vastataan useimpiin yritykseemme ja palveluihimme liittyviin kysymyksiin.

Tax free palvelu -Palvelut paikalliset palvelut

Ostokset täytyy viedä käyttämättömänä maasta kolmen kuukauden sisällä ostokuukauden jälkeen. Tax free -lomake, jossa on viennin vahvistus, on voimassa yhden vuoden ostopäivästä.

Toimitamme mielellämme myymälällesi sopivan tulostusratkaisun. Täytä yhteydenottolomake, niin otamme sinuun yhteyttä.

Helpoiten pääset alkuun sähköisen Global Blue Online Academy -työkalun avulla. Käyttäjä saa sertifikaatin, kun on läpäissyt opetusjakson lopussa olevan testin. Tarvittaessa voimme järjestää myös henkilökohtaisia koulutuksia. Ota yhteyttä, niin kerromme asiasta lisää!

Voit tilata tarvitsemasi materiaalin veloituksetta sivustoltamme. Klikkaa "Työkalut ja tuki" -osiosta kohtaa "Tilaa tax free -palvelun tukimateriaaleja".

Varmista ensinnäkin, että Global Blue Tax Free Shopping -palvelun merkki on näyteikkunoissasi ja myymälässäsi selkeästi näkyvillä, sillä Tax Free -säästöt voivat kannustaa kuluttamaan.

Varmista toiseksi, että henkilökuntasi käyttää Tax Free -säästöjä myyntiargumenttina asiakkaille. Globe Shopperin säästöt eivät maksa sinulle mitään.

Kolmanneksi Global Blue voi tarjota paljon markkinointimahdollisuuksia auttaakseen sinua kehittämään liiketoimintaasi Globe Shoppereiden kanssa. Ota meihin yhteyttä keskustellaksesi tästä yksityiskohtaisemmin tilivastaavamme kanssa.

Kyllä, ostoksella on alaraja, joka riippuu kansallisista säännöksistä ja summa vaihtelee maittain. Suomessa minimiostos on 40 euroa/myymälä/kuitti.

Kyllä. Suomesta ostettujen tavaroiden maastavienti vahvistetaan matkan viimeisessä EU-maassa. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa Global Bluen palautuspisteet voivat vahvistaa tavaroiden viennin. Mikäli palautuspiste on kiinni, matkailijan on aina haettava vienninvahvistusleima tullissa. Ostokset täytyy viedä EU:sta henkilökohtaisesti.

Asiakkaan tulee esittää passi, ostokset, ostokuitit ja tax free -lomakkeet.

Global Blue tarjoaa laajan valikoiman palautusvaihtoehtoja:

 1. Palautus käteisenä tai luottokortille Global Bluen palautuspisteessä tai jälkikäteen lähettämällä täytetyn tax free -lomakkeen Global Bluelle

 2. Palautus luottokortille (Visa, MasterCard, Amex, Diners Club, JCB ja UnionPay)

 3. Palautus Alipay-tilille – ZhiFuBao (saatavilla kiinalaisille asiakkaille)

 4. Palautus pankkitilille:

  - Euroalueella sijaitsevalle euromääräiselle pankkitilille euroalueella kirjoitetuista tax free -lomakkeista 

  - Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Sveitsissä tai UK:ssa sijaitsevalle pankkitilille (huomaathan, että ostomaan ja pankkitilin maan täytyy olla samat)

 5. Palautus pankkishekkinä, joka lähetetään matkailijan kotiosoitteeseen.

Global Blue voi kirjoittaa shekkejä seuraavissa valuutoissa: Kanadan dollari, Sveitsin frangi, euro, punta, Hong Kongin dollari, yen, Yhdysvaltain dollari.

Global Blue ei voi maksaa palautuksia pankkikorteille.

Tax free -palautus on ALV:n ja Global Bluen hallintopalkkion erotus.

Voit laskea tax free -palautuksen itse verkossa Global Bluen tax free -palautuslaskurilla Työkalujen ja tuen kotisivulla.

Voit nyt tarjota tax free -palvelua Iso-Britanniassa asuville ja käyttää etua lisämyynnin keinona.

Tax free -oikeus ei koske Pohjois-Irlannissa asuvia, joten varmista, että asiakas asuu Englannissa, Walesissa tai Skotlannissa ennen tax free -lomakkeen kirjoittamista.

Palautusprosessi on sama kuin muillekin asiakkaille: tax free -lomakkeeseen tulee ottaa vienninvahvistusleima viimeisestä EU-maasta, ja palautuksen voi hakea Global Bluen palautuspisteestä.

Tulostusratkaisut

1. Palautussumma ja matkustajan tiedot voivat täyttyä automaattisesti.

2. Nopeasti ja virheettömästi tulostetut tax free -lomakkeet.

3. Tax free -myynnin turvallinen hallinta.

4. Matkailijoiden parempi, nopeampi ja tehokkaampi palvelu.

5. Parempi palvelu voi lisätä myyntiä.

6. Myyntitapahtumaraportit saatavilla.

SHOP TAX FREE -kortti

SHOP TAX FREE -kortin ansiosta matkailijoiden tiedot täyttyvät automaattisesti tax free -lomakkeeseen, kun kortti luetaan myymälässä sähköiseen tulostusjärjestelmään.

SHOP TAX FREE -kortin ansiosta tax free -lomakkeen täyttäminen on nopeampaa ja helpompaa, sillä matkalijan henkilötiedot täyttyvät automaattisesti lomakkeeseen. Kortin käyttö vähentää myös virheellistä tax free -lomakkeiden täyttämistä, minkä ansiosta matkailija saa todennäköisemmin tax free -palautuksen.

Voit rekisteröidä SHOP TAX FREE -kortin verkkosivuston "TRAVELLER"-osiossa.

Rekisteröiminen on ilmaista, ja säästät aikaa ja rahaa tehdessäsi ostoksia ulkomailla.

Lue lisääHyödyllisiä linkkejä ja apuvälineitä