VIGTIGT
Vær opmærksom på at fra d. 1.januar 2021 er bosiddende i Storbritannien (gælder ikke Nordirland) berettiget til at handle tax free i Danmark. For at vide mere

Ofte stillede spørgsmål


Global Blues afsnit for ofte stillede spørgsmål besvarer de fleste af de spørgsmål, du har om vores virksomhed og serviceydelser.

Tax Free Shopping

Tax Free Formularen er gyldig i tre måneder plus købsmåneden.

En Tax Free Formular, som er blevet godkendt er gyldig i 1 år fra købsdatoen.

Vi vil med glæde udstyre dig med den digitale løsning, der passer bedst til din virksomhed. Udfyld kontaktformularen, så vender vi tilbage til dig.

Besøg refusionstrackeren på Redskaber og support-siden. Du skal opgive Tax Free Formularens ID (DOK ID), som du finder under stregkoden på formularen, samt købslandet. Derfor anbefaler vi, at du beholder en fotokopi af Tax Free Formularen eller et notat om dennes ID. Når du har indtastet disse oplysninger, vil refusionstrackeren give dig opdaterede oplysninger om transaktionens betalingsstatus. Refusionstrackeren dækker ikke refusioner for kontante betalinger.

Besøg Dokumentarkiv-siden i afsnittet Redskaber og support, og følg vejledningen. Du vil få adgang til detaljer om alle tax free-transaktioner forbundet med en specifik faktura.

Den nemmeste måde at introducere nye medlemmer af dit team til Global Blue's tjenester er via vores e-læringsredskab Global Blue Online Academy. Kontakt os, hvis du ikke allerede har en adgangskode, så giver vi dig adgang til online-platformen, som er tilgængelig 24 timer i døgnet. Ved afslutningen af hvert undervisningsafsnit bliver dine nye teammedlemmer certificeret, dette er til deres egen fordel, og så du kan holde øje med deres forståelse af tjenesterne, og hvordan man tilbyder dem.

Dette er meget enkelt: Gå til afsnittet Redskaber og support, og klik på Fakturakopianmodning. Vi vil bede dig om identifikation og sender derefter fakturaen.

Du kan bruge vores netbutik, hvor du gratis kan bestille de materiale, du skal bruge. Klik Bestil materiale i afsnittet Redskaber og support.

Globe shoppers kan få deres refusion, før de forlader landet, i vores downtown (bymidte) refusionskontorer. De vil få deres penge tilbage, før deres Tax Free Formularen bliver stemplet i tolden. Dette giver dem mulighed for at købe mere på deres ferie. Dog skal de huske at få deres Tax Free Formular stemplet i tolden, når de forlader landet, og så sende den tilbage til os. Ellers vil vi hæve refusionsbeløbet fra deres kreditkort, plus et gebyr.

Global Blue Tax Free Shopping gælder for varer, som er købt i tilknyttede forretninger og eksporteres i den globale shoppers bagage. Sådanne varer omfatter mode og tøj, ure og smykker, lædervarer og tilbehør samt personlig elektronik. Regninger for tjenesteydelser såsom hotelophold, restaurantbesøg og billeje er ikke berettiget til momsrefusion i overensstemmelse med skattelovgivningen. For at høre mere om de varer, som berettiger til momsrefusion, bedes du besøge vores side: Hjælp din rejsende - Refusionsregler.

Globe shoppers skal kigge efter Global Blue's Tax Free-logo i butiksvinduet og bede forretningens medarbejdere om yderligere oplysninger. Globe shoppers kan også bruge funktionen Find butik på Global Blue's website. De kan også downloade Global Blue's app og med nogle få klik se, hvilke forretninger, der tilbyder Global Blue's tax free-tjenester.

Duty-free eller tax free tilbud i lufthavnen og på fly er ikke normalt en del af vores tjeneste, selvom vores tjenester, pga. forskellig lokal lovgivning, er til rådighed i bestemte lufthavne (f.eks, Geneve). Disse forretninger skilter med vores Global Blue Tax Free-logo.

Ja, det er obligatorisk at indhente eksportvalidering. For at få en refusion på købte varer skal globe shoppers bevise eksporten med et toldstempel på deres Tax Free Formular. Globe shoppers skal, før de forlader landet, vise deres pas, købte varer, kvitteringer og Tax Free Formular(er) til tolderne og få deres Tax Free Formular(er) stemplet.  Der er også nogle regler, som er specifikke for Europa. Når de rejser i EU, skal globe shoppers vise deres købte varer og dokumenter til tolderne i det sidste EU-land, de besøger, før de forlader Europa. Ved afrejse med tog, køretøj eller båd skal globe shoppers vise deres købte varer og dokumenter til tolderne ved grænsen, eller når de stiger på det transportmiddel, som de forlader Europa på.

Refusioner kan udbetales når som helst fra ethvert af Global Blue's 600 refusionskontorer verden over. Det eneste globe shopperen skal gør i lufthavnen er at få en eksportvalidering fra en tolder, før de forlader landet eller EU. Globe shoppers kan så sende Tax Free Formularen tilbage til Global Blue og få refusionen ind på deres kreditkort eller igennem en bankcheck.

Global Blue tilbyder en bred vifte af mulige refusionsmuligheder:
 1. Refusion kontant eller indbetalt på et kreditkort på ét af de refusionskontorer, man finder i store lufthavne, eller ved at sende den udfyldte Tax Free Formular til Global Blue
 2. Refusion til kreditkort (Visa, MasterCard, Amex, Diners Club, JCB og UnionPay)
 3. Refusion til en dansk bankkonto:
 4. Refusion til Alipay – ZhiFuBao (tilgængeligt for kinesiske kunder)
 5. Refusion ved bankcheck sendt til globe shopperens hjemmeadresse

Global Blue kan ikke overføre refusion til hæve-/debetkort.

Global Blue kan udstede bankchecks i følgende møntenheder: USD.

En  kontant refusion vil blive udbetalt i den møntenhed, som bruges i det land, hvor refusionskontoret ligger. Alternativt kan man anmode om andre møntenheder, og den aktuelle ‘vi køber’-pris hos det vekselkontor, som ligger samme sted, vil blive brugt til valutakonverteringen.

Beløbet beregnes ud fra det beløb, man har brugt, landets momssats og det servicegebyr, som Global Blue påregner for købet.

Du kan selv beregne din momsrefusion med Global Blue’s online lommeregner til ekspresberegning af momsrefusion, som du finder på Redskaber og support-hjemmesiden.

Global Blue tager datasikkerhed meget alvorligt. Vi har en dedikeret sikkerhedsorganisation og et løbende program for at sikre, at kundeoplysninger er beskyttede. Vi overvåger rutinemæssigt vores netværksforsvar og begrænser systemadgang til et minimalt antal Global Blue-medarbejdere. Vi indsamler og opbevarer kun personoplysninger i overensstemmelse med de vilkår og betingelser, der er angivet på vores Tax Free Formularer og kunderegistreringssider.

Nej, dette er en gratis tjeneste for forretninger. Global Blue tager en kommission fra den momsrefusion, vi udsteder til globe shoppers.

The only change is that you will now be able to offer Tax Free to UK residents, and hopefully use this opportunity to sell more. This excludes residents from Northen Ireland so please make sure you ask for a proof of residency in England, Wales and Scotland before you issue the Tax Free Form. The process to get their refund is the same as for any other shoppers: they need to get a Customs stamp when they exit the EU and they can claim their refund at one of our refund point.

Shop Tax Free Card

SHOP TAX FREE-kortet tillader, at globe shoppers kan anmode om deres momsbesparelse uden, at de skal udfylde Tax Free Formularerne. Ved brug af kortet bliver alle en globe shoppers oplysninger automatisk udfyldt på Tax Free Formularen.

SHOP TAX FREE-kortet gør det meget hurtigere og nemmer at udstede en Tax Free Formular, da en globe shoppers personlige oplysninger automatisk bliver udfyldt for dem. Det reducerer også risikoen for, at Tax Free Formularer bliver udfyldt forkert, hvilket betyder, at det er mere sandsynligt, at din globe shopper modtager sin refusion.

Hvis du allerede har en PC med internetforbindelse og en A4 printer, så er der ingen yderligere omkostninger. Terminalerne kan forårsage, at du bliver pålagt et gebyr af dit teleselskab eller din internetudbyder. Global Blue giver dig softwaren gratis; al salgsfremmende POS-skiltning er inkluderet.

Opdag mereBrugbare links og redskaber