VIGTIGT
Vær opmærksom på at fra d. 1.januar 2021 er bosiddende i Storbritannien (gælder ikke Nordirland) berettiget til at handle tax free i Danmark. For at vide mere

Tax Free Shopping


Tax Free Shopping er et stærkt redskab til at lukke et salg.

Gør besøgende til shoppers.

Vidste du det?
En undersøgelse fra Global Blue har vist, at Tax Free Shopping er den service flest kinesiske rejsende forventer, når de handler i udlandet.

Hvad er Tax Free Shopping?
Regeringer giver afkald på momsen på varer, som købes af internationale besøgende, for at tilskynde, at udenlandske rejsende køber mere.
Tax Free Shopping (TFS) gør det muligt for disse Globeshoppers at få momsen refunderet på køb, de tager med dem, når de rejser hjem.
I Danmark kan Globeshoppers få refusion på op til 19% af deres købesum: et godt incitament til at få dem til at bruge mere i din butik.

Hvilken rolle spiller Global Blue?
Global Blue varetager hver momsrefusion for dig, så du kan glemme alt om administration og fokusere på at sælge.

Hvordan fungerer det?
Globeshopperen betaler den fulde pris for deres varer i butikken inklusiv momsen.
Du giver Globeshopperen en Tax Free Form (system leveret af Global Blue) med købsdetaljerne og det brugte beløb.
Tax Free Form er et officielt dokument, der gør det muligt for Globeshopperen at få refunderet momsen på deres køb, når de forlader landet.
Ved afgang præsenterer Globeshopperen varerne sammen med den udfyldte Tax Free Form og deres pas til en tolder, som så stempler formularen for at validere eksporten af de købte varer.
Globeshopperen kan så få sine penge tilbage ved at besøge et Global Blue refusionskontor eller sende Tax Free Forms tilbage til Global Blue.
Du trækker efterfølgende momsrefusionen fra på din indberretning til SKAT.