Gobal Blue spouští zbrusu nový web pro cestovatele

• Společnost Global Blue, světový lídr v oblasti Tax Free Shopping, spouští nový web TRAVELLER, který má Globe Shoppers přinést inspiraci a zvýšit jejich povědomí o službě Tax Free Shopping
  • Nový web přichází s unikátním obsahem a současně nabízí maloobchodním prodejcům možnost oslovit prostřednictvím inzerce cílovou skupinu 14,8 milionu mezinárodních cestovatelů
  • Rovněž byly spuštěny nové webové stránky BUSINESS a CORPORATE, které přinášejí kvalitnější zákaznický servis, nové uživatelské rozhraní a rozšířené funkce pro partnery

Společnost Global Blue dnes oznámila spuštění nového webu TRAVELLER na adrese globalblue.com, který má Globe Shoppers sloužit při plánování mezinárodních výletů za nákupy jako hlavní zdroj informací a provést je procesem Tax Free v libovolné destinaci.

Inspirace pro Globe Shoppers

Nový web vychází z úspěchu kultovního portfolia Global Blue s 50 „SHOP“ turistických průvodců a map a pomáhá mezinárodním cestovatelům snadno se zorientovat v hlavních módních metropolích celého světa, mezi něž patří Londýn, Paříž, Milán, Řím, Berlín, Frankfurt, Hamburk, Mnichov, Madrid, Barcelona, Vídeň, Tokio, Singapur a Soul.

Marketing společnosti Global Blue za podpory více než 40 mezinárodních autorů a editorů, kteří působí v londýnské centrále, a 200 přispěvatelů z celého světa rychle rozšiřuje svůj vliv do Asie a Severní i Jižní Ameriky. Podle plánu by každý rok měla přibývat nová a nová města.

Spolu s bohatou nabídkou průvodců po jednotlivých městech nabízejí vylepšené stránky o konkrétních městech cestovatelům vše, co je zapotřebí k získání refundace Tax Free. Aktualizované seznamy obchodů, kompletní informace, jež cestovatelé využijí při plánování svých výletů, i informace a mapy, které jim v zahraničí umožní snadno najít požadované obchody.

Emma Cheevers, šéfredaktorka Global Blue | SHOP, k tomu uvedla: „Mezinárodní cestovatelé udávají tempo v odvětví obchodu s luxusním zbožím. Chtěli jsme využít postavení světového lídra v oblasti Tax Free Shopping a představit naprosto vyčerpávající on-line průvodce po městských nákupech v angličtině, čínštině a ruštině. Naším cílem je pomoci nakupujícím s orientací v novém městě a nasměrovat je do tamních stěžejních obchodních domů, luxusních butiků, nevšedních kulturních lokalit, ale také k nekonvenčním umělcům a do prodejen typu concept store mimo hlavní nákupní třídy.“

Nové reklamní formáty

Globalblue.com rovněž rozšiřuje nabídku reklamních formátů, díky nimž budou moci obchodníci, kteří jsou partnery společnosti Global Blue, Globe Shoppers lépe oslovovat. Jedná se o tzv. rich média, interaktivní video obsah, In-Reads, nativní reklamu a přepracované mikrostránky věnované konkrétním značkám, které maloobchodním prodejcům z partnerské sítě společnosti Global Blue otevírají další reklamní příležitosti.

Lepší servis pro návštěvníky z řad podnikatelů

Společnost Global Blue dále oznámila spuštění nových webových stránek BUSINESS a CORPORATE, které pomáhají klientům, potenciálním partnerům, uchazečům o zaměstnání i médiím lépe proniknout do nabídky služeb zaměřených na Globe Shoppers.

Vylepšená stránka BUSINESS nabízí partnerským obchodníkům společnosti Global Blue rychlejší, lepší a pohodlnější možnosti využití. Poskytuje kvalitnější zákaznický servis a umožňuje návštěvníkům jednoduše procházet nové funkce. Mezi ně patří nový vzhled produktových stránek, informace o službách a nástroje pro snadné objednávání produktů a marketingových materiálů.

Nová webová stránka CORPORATE společnosti Global Blue je určena komerčnímu publiku, kterému slouží jako jednotné místo, kde lze získat poslední novinky a informace o společnosti Global Blue. Její součástí je i nově koncipované mediální centrum, přístup k bohatému obsahu zaměřenému na jedinečné tržní trendy, zasvěcené pohledy do dění ve společnosti Global Blue a také vylepšená platforma pro získávání talentů.

James Morris, vydavatel a marketingový ředitel, řekl: „Start těchto nových webových stránek je zásadní pro naše dlouhodobé cíle spojené s posilováním masové informovanosti o Tax Free Shopping a pro růst naší digitální nabídky. Díky širším reklamním příležitostem na webu globalblue.com můžeme našim partnerům nabízet více způsobů, jak Globe Shoppers oslovit. Prostřednictvím nových webových stránek BUSINESS a CORPORATE získají návštěvníci lepší přístup k celé škále nového obsahu a služeb společnosti Global Blue a stránky jim také poskytnou špičkový servis.“

KONTAKT PRO MÉDIA

Duncan Skehens, firemní komunikace

(+44) 7909 513 301 — dskehens@globalblue.com

O SPOLEČNOSTI

Společnost Global Blue zavedla před 37 lety koncepci Tax Free Shopping a nyní je celosvětovým lídrem v tomto odvětví. Snaží se Globe Shoppers – tedy zákazníkům, kteří nakupují při cestách do zahraničí – zprostředkovat kvalitnější zážitky a maloobchodním prodejcům a partnerům zase nabízí portfolio hodnotných produktů a služeb:

• S řešením Global Blue Tax Free Shopping mohou tisíce maloobchodníků, včetně nejprestižnějších světových značek v oblasti luxusního zboží, fast fashion a obchodních domů, nabízet Globe Shoppers při nákupech ve 305 000 prodejnách po celém světě rychlé a jisté úspory až do výše 20%.
  • Řešení Global Blue Dynamic Currency Conversion umožňuje obchodníkům v 87 000 prodejnách po celém světě nabízet zahraničním zákazníkům jednoduchý a výhodný způsob platby v jejich domácí měně.
  • Global Blue SHOP je tištěná i on-line mediální platforma, která dává obchodníkům příležitost oslovit přímo Globe Shoppers a přilákat tak do jejich prodejen více mezinárodních zákazníků.
  • V rámci své celosvětové působnosti nabízí společnost Global Blue obchodníkům nástroje pro tvorbu reportů Business Intelligence, díky nimž mohou sledovat svoji výkonnost a porovnávat ji s konkurencí.

Společnost Global Blue působí v 51 zemích a po celém světě zaměstnává 1 900 lidí. Od dubna 2016 do března 2017 zákazníci prostřednictvím Global Blue uskutečnili 32 milionů nákupů v režimu Tax Free Shopping a 21,5 milionu transakcí typu Dynamic Currency Conversion. Celkový objem prodeje v obchodech činil 20,5 miliardy eur.

Více než 7 miliony výtisků časopisu SHOP, mapami i on-line obsahem se širokým záběrem pomáhá Global Blue svým maloobchodním partnerům oslovit a zaujmout přes 30 milionů Globe Shoppers ročně.

Další informace naleznete na webu corporate.globalblue.com.