Global Blue spouští službu Early Refund pro držitele karet Unionpay

• Společnost Global Blue nabízí držitelům kreditních karet UnionPay řadu možností, jak požádat o vrácení DPH, ještě před vývozem zakoupeného zboží.
  • Služba UnionPay je k dispozici obchodním partnerům společnosti Global Blue a během roku 2017 bude spuštěna na celém světě.
  • Partneři společnosti Global Blue nyní mohou nabízet služby Early Refund držitelům karet UnionPay.

Eysins, Švýcarsko, 23. března 2017 – Společnost Global Blue oznamuje, že spouští službu Early Refund (vrácení DPH před vývozem zboží) pro držitele kreditních karet UnionPay a nabízí tak zákazníkům s kartou UnionPay větší volnost v otázce, kdy a jak si DPH nechat vrátit, včetně platby přímo na účet nebo hotovosti. Služba umožňuje obchodníkům spolupracujícím se společností Global Blue vracet DPH držitelům karet UnionPay za jejich nákupy a to ještě před potvrzením celním úředníkem a vývozem zboží ze země.

Inovativní služba pro obchodníky

Společnost Global Blue nyní společně s firmou UnionPay International nabízí širokou škálu využití služby Early Refund, která obchodníkům umožňuje vrácení daně přímo u pokladny, přímým převodem na účet držitele karty UnionPay nebo vrácení v hotovosti. Tato kompletní nabídka služeb bude spuštěna během roku 2017 a držitelům karet umožní, aby si mohli zvolit jimi preferovaný způsob vrácení DPH.

Global Blue nabízí v rámci služby Early Refund tyto možnosti vrácení DPH:

• V hotovosti na obchodě: Prodejci zapojení do této služby mohou nabídnout zákazníkům vyplacení refundace v hotovosti u příslušné pokladny ještě před jejich odchodem z obchodu.
  • V obchodě prostřednictvím UnionPay: Globe Shoppers (neboli turisté, kteří spojují cestování s nákupy) si mohou vybrat mezi zasláním vrácené DPH přímo na účet následující pracovní den a jejím odečtením z nákupní částky přímo při nákupu.
  • V centru města: V některých zemích, jako je např. Česká republika, mohou turisté nakupovat ještě více díky možnosti vrácení DPH v centru města na pobočkách Global Blue, kde jako záruku použijí svou kartu UnionPay.
  • Na letišti prostřednictvím UnionPay: Zákazníci a držitelé karet UnionPay, kteří si vrácenou částku chtějí vyzvednout osobně, tak mohou učinit u přepážky na letišti.

Efektivní řešení pro turisty

Držitelům karet UnionPay tyto možnosti významně zlepší kvalitu nakupování v režimu Tax Free a navíc jim nabídnou řadu dalších výhod. Možnost vrácení DPH přímo na účet držitele karty celý proces významně usnadňuje a zefektivňuje a navíc turistům ušetří čas na letištním terminálu, protože nemusí při nárokování vratky DPH čekat ve frontě.

Držitelé karet UnionPay, kteří nárokují vrácení DPH hotovosti ve městě, budou mít navíc částku k dispozici okamžitě, což jim dává prostor k tomu, aby před odjezdem ze země nakoupili ještě něco navíc.

Držitelé kreditních karet UnionPay mají nyní přístup ke kompletní nabídce služeb Early Refund od společnosti Global Blue, zatímco držitelé debetních karet se mohou těšit z vrácení DPH přímo na kartu, v této chvíli však nemají nárok na hotovost nebo její okamžité vrácení přímo v obchodě.

Tomas Mostany, senior viceprezident pro službu Tax Free Shopping ve společnosti Global Blue, říká: „Služby Early Refund společnosti Global Blue se ukázaly jako vysoce účinný nástroj prodejců, kteří si chtějí přilákat a udržet zákazníky. Máme radost, že jsme první, kdo je nabízí držitelům karet China UnionPay. Čína zůstává nejhodnotnějším trhem v oblasti Tax Free a tato novinka potěší prodejce, kteří chtějí být v užším kontaktu se stále vlivnějšími Globe Shoppers.“

Shuan Ghaidan, ředitel firmy UnionPay International, dodává: „Stále hledáme nové možnosti, jak držitelům našich kreditních karet nabídnout další přidanou hodnotu. Spolupráce se společností Global Blue nás těší, protože právě takové nové služby nabízí. Víme, že řada držitelů kreditních karet UnionPay nakupuje v režimu Tax Free, a jsme přesvědčeni, že širší možnosti vrácení peněz při nákupech v zahraničí přivítají.“

Spuštění služby následuje po úspěšném dvouměsíčním zkušebním provozu ve spolupráci s evropskými obchodními partnery de Bijenkorf v Amsterdamu, John Lewis a Liberty v Londýně a La Rinascente v Miláně.

Kontakt – Global Blue

E-mail: pressenquiries@globalblue.com

Tel.: Duncan Skehens, AVP Corporate Communications (+44) 7909 513 301

E-mail: jmacas@globalblue.com

Tel.: Jiří Macas, Global Blue Czech Republic (+43) 66488 699 777

Kontakt – UnionPay International

E-mail: upipr@unionpayintl.com

Tel.: Lei Tianyu (+86) 21 20265864

O společnosti Global Blue

Společnost Global Blue se před 35 lety stala průkopníkem koncepce Tax Free Shopping a nyní je celosvětovým lídrem v tomto odvětví. Globe Shopperům, tedy zákazníkům, kteří nakupují při cestách do zahraničí, přináší ty nejlepší zkušenosti, maloobchodním prodejcům a partnerům zase nabízí portfolio hodnotných produktů a služeb:

• S řešením Global Blue Tax Free Shopping mohou tisíce maloobchodníků, včetně nejprestižnějších světových značek v oblasti luxusního zboží, rychlé módy a obchodních domů, nabízet Globe Shopperům při nákupech ve 300 000 obchodů po celém světě rychlé a jisté úspory až do výše 19 %
  • Řešení Global Blue Dynamic Currency Conversion umožňuje obchodníkům v 75 000 prodejen po celém světě nabízet zahraničním zákazníkům jednoduchý a výhodný způsob platby v jejich domácí měně
  • Global Blue SHOP je tištěná i on-line mediální platforma, která dává obchodníkům příležitost oslovit přímo Globe Shoppery a přilákat tak do svých prodejen více mezinárodních zákazníků

Společnost Global Blue působí v 51 zemích a po celém světě zaměstnává 1 800 lidí. Od dubna 2015 do března 2016 zákazníci prostřednictvím Global Blue uskutečnili 30 milionů nákupů v režimu Tax Free Shopping a 12 milionů transakcí typu Dynamic Currency Conversion. Celkový objem prodeje v obchodech činil 21 miliard eur.

S 9 miliony výtisků časopisu SHOP a map i on-line obsahem s širokým záběrem pomáhá Global Blue svým maloobchodním partnerům oslovit a zaujmout 30 milionů Globe Shopperů ročně.

Více informací na corporate.globalblue.com.

O UnionPay International

UnionPay International (UPI) je dceřiná firma společnosti China UnionPay, která se soustředí na růst a podporu celosvětového obchodu UnionPay. Jakožto partner více než 1 000 institucí, zajišťuje UnionPay International akceptaci karty ve 160 zemích a regionech po celém světě a její vydávání ve více než 40 zemích a regionech. UnionPay International poskytuje vysokou kvalitu, hospodárnost a zajištění mezinárodních platebních služeb největší základně držitelů platebních karet na světě a zajišťuje pohodlné služby stále rostoucímu počtu držitelů platebních karet UnionPay a obchodníků po celém světě.