Global blue s partnerem alipay začínají Čínským cestovatelům vracet dph v reálném čase

2. února 2017 – Společnost Global Blue dnes oznámila úspěšné zavedení služby vratek DPH v reálném čase ve spolupráci s Alipay, přední platformou pro elektronické platby, kterou provozuje Ant Financial Services Group. Služba umožňuje připisovat čínským zákazníkům vratky DPH za nákupy v zahraničí přímo na jejich účty.

Nový a užitečný způsob, jak čínským cestovatelům vrátit DPH

Čínští cestovatelé jsou jedničkou mezi tzv. globe shoppery (zákazníky nakupujícími při zahraničních cestách) v Evropě a možnost získat vratku DPH přímo na letišti pro ně hraje zásadní roli. 70 % z nich žádá na letištních refundačních přepážkách vratku v hotovosti nebo kreditní kartou. Global Blue a Alipay se sice už v roce 2014 spojily a začaly v 9 evropských zemích čínským cestovatelům nabízet vrácení DPH na účet u Alipay do 5 až 10 pracovních dnů po schválení formuláře Tax Free, nyní však poprvé přichází s nabídkou elektronických vratek v reálném čase.

Tento inovativní způsob vratek, dostupný výhradně u obchodníků sítě Global Blue, nabízí čínským zákazníkům větší flexibilitu a možnost nechat si vratku zaslat přímo na osobní účet u Alipay. Díky nové službě získají tito cestovatelé lepší dojem z letiště i okamžité potvrzení o provedené platbě.

Jednoduchý a bezprostřední proces

Pokud se čínský zákazník rozhodne pro vrácení DPH prostřednictvím Alipay, stačí, aby po nákupu vyplnil formulář Tax Free a na letišti navštívil refundační přepážku Global Blue.

Zde jen pracovníkovi přepážky ukáže na svém chytrém telefonu QR kód vygenerovaný aplikací Alipay. Pracovník kód naskenuje, potvrdí výši vratky a schválí převod platby na zákazníkův účet u Alipay. Zákazník následně obdrží od Alipay v reálném čase oznámení s potvrzením, že vratka byla na jeho účet u Alipay úspěšně připsána.

Tomas Mostany, starší viceprezident pro produkty TFS společnosti Global Blue, uvedl:Global Blue se snaží nabízet globe shopperům široké spektrum možností, jak získat zpět DPH, a tato nová služba je pro čínské zákazníky skvělou alternativou. Alipay má přes 450 milionů registrovaných uživatelů a jako platební kanál za hranicemi Číny nabývá na významu. Věříme, že čínští zákazníci si službu oblíbí, při nákupech v zahraničí totiž stále častěji používají chytré telefony. S Alipay jsme navázali úzký profesionální vztah a těšíme se na spolupráci s touto platformou v oblasti nových inovací, které pomohou čínským zákazníkům při nákupech v zahraničí a posunou trh kupředu.“

Nová služba byla s příchodem čínského Nového roku, během něhož cestovatelé z Číny nejvíce nakupují, zavedena na třech refundačních přepážkách Global Blue, konkrétně na letišti Milán Malpensa a na letištích v Mnichově a v Helsinkách. V nadcházejících měsících bude tato služba oficiálně naplno spuštěna v rámci European Refund Network společnosti Global Blue a čínským návštěvníkům tak umožní získávat vratky DPH flexibilnějším způsobem v celém regionu.