Nadcházející léto je hlavní sezonou pro Tax Free Shopping v Evropě

Blíží se důležitá letní turistická sezona, během níž mohou maloobchodní prodejci zužitkovat dobrou znalost prázdninových trendů, které formují mezinárodní cestovní ruch. Společnost Global Blue přináší přehled některých období, která budou z hlediska útraty mezinárodních Shoppers v následujících třech měsících podle historických údajů Global Blue Tax Free Shopping pravděpodobně nejsilnější.

Letní měsíce obvykle skýtají skvělé příležitosti maloobchodním prodejcům na mnoha trzích: od července do září totiž míří nejsilnější národy Globe Shoppers do zahraničí, aby tam utratily své peníze.

Červenec
Červenec bývá pro národy, které v cizině nejvíce utrácejí a využívají Tax Free Shopping, vrcholem celého roku. Očekává se, že v tomto období utratí nejvíce peněz v Evropě Globe Shoppers z Číny, Ruska, Ameriky a Blízkého a Středního východu.

Tento měsíc je významnou dobou dovolených především pro Američany, kteří právě v tomto čase cestují do zahraničí za nákupy: 4. července totiž slaví Den nezávislosti. V loňském roce byl víkend kolem tohoto svátku nejoblíbenějším termínem, během něhož se Shoppers z USA vydávali na letní zájezdy.

V asijských destinacích je červenec oblíbeným měsícem dovolených pro Číňany, Indonésany a cestovatele z Hongkongu, kteří mívají touto dobou prázdniny a při pobytech v cizině obvykle rádi nakupují.

Srpen
Vrcholná sezona Tax Free Shopping v Evropě pokračuje i v srpnu, kdy region navštěvuje velký počet čínských, ruských a amerických Globe Shoppers. Vzhledem k příznivé měnové situaci všech tří národů by mohl být srpen 2017 z hlediska evropského obchodu dosti slibný.

V Asii je srpen pro Globe Shoppers většiny národností již tradičně klidnější. Srpen však patří k měsícům, v nichž nejvíce utrácejí čínští Globe Shoppers ve snaze stimulovat obchod v regionu.

Září
Poslední letní měsíc bývá obvykle silný z pohledu Shoppers na Blízkém a Středním východě: ti totiž v prvním zářijovém týdnu oslavují Íd al-adhá (Svátek oběti) a 21. září islámský Nový rok. V Saúdské Arábii se slaví ještě jeden svátek, a to Národní den 23. září.

Svátek práce (4. září) je pro evropské maloobchodní prodejce další příležitostí ke kontaktu s Globe Shoppers z USA, kteří během tohoto svátečního víkendu většinou cestují v hojném počtu.

Společnost Global Blue vytvořila kalendář svátků na rok 2017, který vám může posloužit při plánování letní sezony, jelikož jsou v něm zvýrazněna období, během nichž hlavní národnosti Globe Shoppers s oblibou nakupují.

S jeho pomocí dokážete své prodejny patřičně připravit na nejrušnější období příjezdu skupin mezinárodních cestovatelů. Rovněž může být užitečným nástrojem při plánování marketingových a propagačních akcí, které cílí na hlavní národnosti v obdobích, kdy jsou maloobchodní prodejci nejvytíženější.