Lepší možnost refundace je klíčem k přilákání čínských Globe Shoppers

Navzdory tomu, že při domácích nákupech upřednostňují elektronické platby, většina čínských zákazníků Tax Free Shopping (TFS) na letišti stále volí vrácení daní v hotovosti. Společnost Global Blue přináší dvě inovativní řešení, která pomáhají měnit způsob refundace pro čínské Globe Shoppers cestující v Evropě.

Nejdůležitější skutečnosti

• Držitelé kreditních karet UnionPay mají nyní více možností při vrácení daní, které jim umožňují požadovat refundaci ještě před vývozem nakoupeného zboží.
  • Zákazníci Alipay mohou využívat službu vrácení daní v reálném čase. Služba funguje od února 2017 a umožňuje refundace DPH přímo na účty Alipay.

Čínští Globe Shoppers se při cestách do zahraničí historicky spoléhali na hotovost, ačkoli v tuzemsku upřednostňovali virtuální platby. Nicméně vzhledem k tomu, že UnionPay a mobilní peněženky, jako je Alipay, se nyní často používají i mimo Čínu, se tento trend rychle mění.

Abychom zajistili, že odvětví Tax Free prodejů udrží krok s tímto vývojem, společnost Global Blue navázala spolupráci s některými předními čínskými poskytovateli platebních služeb a poskytla tak čínským Globe Shoppers větší výběr a flexibilitu při refundacích DPH v Evropě.

Early Refund UnionPay

Přibližně 70 % čínských Globe Shoppers žádá o vrácení DPH v hotovosti na letišti. Abychom zlepšili možnosti refundace, které jsou k dispozici, Global Blue nyní nabízí řadu služeb pro Early Refund s UnionPay, což znamená, že držitelé karet si budou moci vybrat svou preferovanou možnost refundace.

• Služba, která je poskytována od března 2017, umožňuje držitelům karet UnionPay žádat o vrácení peněz přímo na jejich účet ještě před tím, než dojde k vývozu nakoupeného zboží.
  • Early Refund zahrnuje refundaci v místě prodeje nebo na výplatních místech ve velkých evropských městech ještě před odjezdem kupujícího.
  • Kompletní nabídka služeb bude celosvětově uvedena na trh v průběhu nadcházejících 12 měsíců.

Tuto službu nabízí v Evropě pouze Global Blue.

Refundace Alipay v reálném čase

Zavádění technologií mobilních plateb probíhá v západním světě postupně. Čína je v tomto trendu již určitou dobu na předním místě, s hodnotou trhu mobilních plateb v odhadované výši 5,5 bilionu dolarů minulý rok (estimated $5.5 trillion last year).

• Společnost Global Blue začala nabízet refundace Alipay již v roce 2014 a v únoru 2017 společně s Alipay zavedla službu Early Refund pro čínské zákazníky.
  • Služba nabízí větší výběr pro ty, kdo se rozhodnou žádat o vrácení DPH na letišti.
  • Po vyplnění formuláře Tax Free majitel účtu Alipay jednoduše ukáže QR kód generovaný aplikací Alipay.
  • QR kód se naskenuje v místě refundace a okamžitě proběhne vrácení peněz, přičemž kupující obdrží v reálném čase potvrzení o uskutečnění platby.
  • Služba je momentálně nabízena na pěti velkých letištích: na letišti Malpensa v Miláně, dále v Helsinkách, Berlíně, Mnichově a na letišti Fiumicino v Římě. Během několika příštích měsíců bude služba zavedena na dalších evropských letištích.