Společnost Global Blue spustila Tax Free Shopping v Rusku

Ruské obchody mohou nyní nabídnout mezinárodním zákazníkům možnost ušetřit až 18 % ze svých nákupů díky společnosti Global Blue, která se v Rusku stane prvním velkým poskytovatelem Tax Free nákupů.

Budou Tax Free nákupy do Ruska přitahovat lépe situované zákazníky?

Nově schválená legislativa umožňuje návštěvníkům ze zemí mimo Eurasijskou ekonomickou unii ušetřit až 18 % (standardní sazba DPH), pokud za své nákupy utratí nejméně 10 000 rublů (přibližně 145 EUR), a to včetně módy, technologických zařízení, hodinek a šperků; nebo 10 % za nákupy ostatního zboží, včetně potravin, léků a knih. Stačí pouze při odjezdu ze země nárokovat vrácení DPH.

Společnost Global Blue spolupracuje s Rubenem Vardanyanem, uznávaným ruským podnikatelem, filantropem a odborníkem na ruský obchodní trh, který společnosti s touto podnikatelskou činností pomáhá.

Obchodníci spolupracující se společností Global Blue mohou již od začátku těžit z průkopnických digitálních inovací, například z Mobile Customer Care a nové aplikace Shop Tax Free, stejně jako z pokročilého platebního řešení od společností Alipay, UnionPay, Visa a Mastercard, které pomáhají maloobchodníkům přitáhnout a udržet si tyto důležité zákazníky.

Služba je spuštěna také v partnerských prémiových obchodních domech, nákupních centrech a to vše ve spojení se světově proslulými značkami v sedmi městech včetně Moskvy, Petrohradu a Soči, s očekávanou expanzí do dalších měst, jež bude probíhat v průběhu roku 2018.

Výhody pro ruské obchody

Ruská vláda na konci roku 2017 schválila nový zákon týkající se nákupů osvobozených od daně (Tax Free Shopping), aby upevnila pozici Ruska jako mezinárodní nákupní destinace a na trh přilákala Globe Shoppers.

Očekává se, že tato služba posílí místní maloobchodní trh tím, že zvýší kupní sílu řady mezinárodních návštěvníků, kteří do Ruska přicestují. Mezi tyto turisty patří Asiaté, zejména Číňané, ale i zákazníci z blízkých evropských zemí, jako je Německo, Turecko, Itálie a Velké Británie.