Global Blue a Alipay spustili vracení daní v reálném čase

Tento nový inovativní způsob refundace nabízí čínským Globe Shoppers větší flexibilitu a možnost nechat si vracené daně zaslat přímo na osobní účet u Alipay. V Evropě je tato služba nabízena výhradně u obchodníků sítě Global Blue.

Společnost Global Blue úspěšně uvedla na trh službu vratek DPH v reálném čase ve spolupráci s Alipay, přední platformou pro elektronické platby, kterou provozuje Ant Financial Services Group. Služba umožňuje připisovat čínským zákazníkům vratky DPH za nákupy v zahraničí přímo na jejich Alipay účty.

Ačkoliv Global Blue a Alipay spolupracují již od roku 2014, tento průlom je považován za začátek vzrušujícího období spolupráce, neboť obě společnosti aktuálně pracují na rozšíření tax free služeb založené na digitalizaci.

Nový způsob, jak čínským cestovatelům vrátit DPH

Čínští cestovatelé jsou jedničkou mezi Globe Shoppery v Evropě a možnost získat vratku DPH přímo na letišti pro ně hraje zásadní roli. Více než 70 % z nich žádá na letištních refundačních přepážkách vratku v hotovosti nebo kreditní kartou. Tato nová služba nabízí větší možnost volby pro Globe Shoppery a povzbuzuje je tak k nákupu Tax Free v zahraničí.

Jakmile čínský turista vyplní svůj formulář Tax Free, následuje jednoduchý proces. Stačí ukázat  pracovníkovi refundační přepážky Global Blue QR kód vygenerovaný aplikací Alipay na chytrém telefonu. Pracovník kód naskenuje, potvrdí výši vratky a schválí převod platby na zákazníkův účet u Alipay. Zákazník následně obdrží od Alipay v reálném čase oznámení s potvrzením, že refundace byla na jeho účet u Alipay úspěšně připsána.

K nové službě se vyjádřil také Tomas Mostany, Global Blue SVP Product TFS: „Global Blue se snaží nabízet globe shopperům široké spektrum možností, jak získat zpět DPH, a tato nová služba je pro čínské zákazníky skvělou alternativou. Alipay má přes 450 milionů registrovaných uživatelů a jako platební kanál za hranicemi Číny nabývá na významu. Věříme, že čínští zákazníci si službu oblíbí, při nákupech v zahraničí totiž stále častěji používají chytré telefony. S Alipay jsme navázali úzký profesionální vztah a těšíme se na spolupráci s touto platformou v oblasti nových inovací, které pomohou čínským zákazníkům při nákupech v zahraničí a posunou trh kupředu.“

Nová služba již běží na třech refundačních přepážkách Global Blue, konkrétně na letišti Milán Malpensa a na letištích v Mnichově a Helsinkách. V nadcházejících měsících bude tato služba spuštěna napříč Evropou.