Fast Refund Alipay přichází do obchodů v celé Evropě

V listopadu 2017 představila společnost Global Blue refundaci prostřednictvím Alipay účtu přímo v obchodě jako součást své služby Fast Refund. Po úspěšné pilotní fázi ve vybraných obchodech, se od dubna 2018 služba zavádí v celé Evropě.

16 zemí1 po celé Evropě bude mít možnost nabízet čínským zákazníkům vrácení DPH v reálném čase přímo na jejich Alipay účet.

Alipay je jedna z největších platebních platforem, kterou čínští zákazníci preferují a kterou nejčastěji používají.

Výhody pro obchodníky a Globe Shoppers

Fast Refund přes Alipay dává čínským zákazníkům větší možnost výběru a pružnost v tom, kdy a jak získat zpět DPH. Šetří jim čas na konci jejich výletu tím, že eliminuje nutnost návštěvy Global Blue výplatního místa na letišti, kde se mohou v návaznosti na letový řád tvořit fronty.

Obchodníci mohou také profitovat ze zvýšené nákupní síly čínských Globe Shoppers, kteří obdrží své peníze zpět, zatímco v obchodě stále nakupují. Počet uskutečněných refundací se také výrazně zvyšuje díky zjednodušenému letištnímu procesu.

Rychlý a snadný proces

Fast Refund v obchodě přes Alipay Wallet zahajuje prodavač skenováním Alipay QR kódu, vytvořeného chytrým telefonem. Odtud se oznámení o refundaci a jejím připsání přenese přímo do Alipay účtu Globe Shoppera a prodavač vydá formulář Tax Free. Nakonec musí Globe Shopper potvrdit vývoz na letišti získáním celního razítka a do 21 dnů odeslat formulář zpět do Global Blue.

Aby bylo zajištěno snadné a bezproblémové poskytnutí služby, nabízí Global Blue bezplatné školení pro prodejní personál obchodu a sadu komunikačních nástrojů pro službu Alipay Fast Refund.

Inovace, která by měla být na prvním místě pro jakéhokoliv poskytovatele služby Tax Free Shopping, byla úspěšně spuštěna v listopadu 2017 v obchodech ve Vídni, Římě, Berlíně a v Praze.

1Mezi tyto země patří Rakousko, Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Německo, Řecko, Itálie, Holandsko, Norsko, Portugalsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Spojené království