VAŽNO:
Od 1. siječnja 2021. obratite pažnju da rezidenti Ujedinjenog Kraljevstva (osim Sjeverne Irske) imaju pravo na Tax Free Shopping u vašoj zemlji. Saznajte više

Tax Free Shopping


Neoporeziva kupnja je moćan alat sklapanja prodaje.

Posjetitelje pretvorite u kupce.

Jeste li znali?
Global Blue studija pokazuje da je Tax Free Shoping, usluga broj jedan koju očekuju kineski putnici kada kupuju u inozemstvu.

Što je Tax Free Shopping?
Vlade odustaju od PDV/GST-a za robu kupljenu od strane međunarodnih posjetitelja radi poticanja povećanja potrošnje stranih putnika.
Tax Free Shopping (TFS) omogućuje globe shopperima povrat PDV-a na kupnju proizvoda koje će ponijeti sa sobom na kraju njihova putovanja.
U Hrvatskoj, globe shopperi mogu dobiti povrat do 17,9% od kupljenog iznosa, što je dobar poticaj za njih da potroše više u vašoj trgovini.

Koja je uloga Global Blue-a?
Global Blue umjesto vas upravlja svakim povratom poreza, tako da možete zaboraviti na administraciju i usredotočiti se na prodaju.

Kako to funkcionira?
"Globe shoppe" kupac plaća punu cijenu za svoju robu u trgovini, uključujući PDV.
Vi dajete" globe shopper" kupcu obrazac za povrat poreza (sustav osigurava Global Blue) s detaljima kupnje i potrošenim iznosom.
Obrazac za povrat poreza je službeni dokument i omogućuje "globe shopper" kupcu da zatraži povrat PDV-a na svoje kupnje kada napušta zemlju.
Pri odlasku, "globe shopper" kupac pokazuje robu zajedno s Tax Free Obrascem i svojom putovnicom cariniku, koji će pečatirati Obrazac kako bi se potvrdila valjanost izvoza kupljene robe.
Potom "globe shopper" kupac može dobiti svoj povrat novca posjetom Global Blue isplatnog mjesta ili slanjem Tax Free Obrasca natrag u Global Blue.
Potom vi odbijete pretporez u procesu vašeg periodičnog povrata poreza.