10 let trvající pevná spolupráce

Zhihong Wei, ředitel UnionPay International pro trh a generální ředitel evropské pobočky, nám v exkluzivním rozhovoru řekl více o portfoliu VIP služeb propojujících společnosti Global Blue a UnionPay při poskytování služeb na čínském trhu.

1. Můžete nám představit nové projekty a inovace, na kterých společnosti UnionPay International a Global Blue v poslední době pracují?

UnionPay International a Global Blue budují silné mezinárodní partnerství podporující Tax Free Shopping (TFS) u obchodníků s cílem zlepšit zkušenost čínských turistů při nakupování.

Věříme, že inovativní produkty jsou zásadní pro zlepšení zkušenosti držitelů karet UnionPay při vrácení daně. V březnu 2017 jsme například prostřednictvím sítě Global Blue zavedli naše řešení pro rychlé vrácení daně na více než tisícovce prodejních míst u obchodníků a refundačních kanceláří ve městech po celém světě, což držitelům našich karet umožňuje získat vrácenou daň v hotovosti nebo na účet předtím, než dojde k ověření jejich nákupu celním úřadem.

2. A co nám geograficky bližší projekty, například ve vybraných evropských zemích?

Pokud jde o místní projekty, například ve Francii naše spolupráce se společností Global Blue má rovněž podobu nových projektů v oblasti komunikace a marketingu. Držitelé karet najdou informace a pokyny týkající se služeb společnosti UnionPay v oblasti vrácení daně i exkluzivní výhody vztahující se ke kartám a nabídky obchodů v časopisu SHOP společnosti UnionPay distribuovaném v hlavních turistických lokalitách (na letištích, v hotelech, ve vybraných obchodech...). V neposlední řadě se letos v září UnionPay připojí ke společnosti Global Blue v rámci akce u příležitosti zahájení činnosti VIP salonku v Paříži, kdy budou produkty a služby společnosti UnionPay představeny spolupracujícím obchodníkům a partnerům společnosti Global Blue.

Držitelé našich prémiových (platinových a diamantových) karet mají rovněž přístup do VIP salonku Global Blue v Římě a Miláně. Odezva zákazníků je velmi pozitivní, takže se těšíme na rozšíření této služby do dalších VIP salonků Global Blue v hlavních evropských nákupních destinacích. Záleží nám na udržení této úrovně služeb až do odjezdu významných nakupujících z dané země, a proto jsme stále ve spolupráci se společností Global Blue zřídili VIP linky v refundačních kancelářích na 7 evropských letištích.

3. Proč je tak důležité rozvíjet podobné vztahy se společností Global Blue?

Naše spolupráce s Global Blue začala v roce 2007 a od té doby se tato společnost stala naším prvním partnerem provozujícím službu TFS. Spolupráce s Global Blue se stala očividnou možností, neboť sdílíme společnou skupinu zákazníků, trh čínských turistů s podobnými spotřebními zvyklostmi, určitým vkusem, pokud jde o luxusní zboží, a zájmem o exkluzivitu. Vzhledem k jejich počtu a kupní síle se čínští turisté stali pro odvětví TFS nejcennějším trhem, ze kterého pocházejí nakupující. Bylo zřejmé, že je namístě, abychom této určité skupině turistů dokázali poskytovat pohodlné a bezpečné možnosti placení a vrácení daně.

Díky naší síti a odborným znalostem můžeme vytvářet průlomová řešení. Náš nejnovější společný projekt přispívá k další propagaci TFS mezi klienty a obchodníky. Na začátku léta jsme naše partnerství s Global Blue rozšířili vytvořením platformy pro čínské nakupující na našem novém portálu pro TFS. Tato platforma obsahuje: kalkulačku a sledování vrácení daně, místa, kde se nacházejí refundační kanceláře Global Blue, i registraci ke kartě SHOP TAX FREE společnosti Global Blue a možnost stáhnout si mobilní aplikaci.

4. Jak se podle vás tato spolupráce s Global Blue bude vyvíjet?

Se společností Global Blue vždy usilujeme o zlepšení zkušenosti našich společných obchodníků a nakupujících s vrácením daně. V současnosti se zaměřujeme na zlepšení našeho portfolia produktů: například na mobilní řešení pro TFS nebo prostou snahu o nabízení nových výhod v obchodech pro naše zákazníky (personalizace zboží...).

Více než kdy dříve věříme, že bezproblémová a odlišující se služba vrácení daně povede ke zlepšení zkušenosti našich zákazníků s TFS a bude přínosem pro příjmy partnerů z řad obchodníků.